x
Metal Church: XI

Metal Church
XI

Metal Church: XI

GAFFA

Album / Nuclear Blast Records
Udgivelse D. 25.03.2016
Anmeldt af
Keld Rud

Efter en række ordinære albums er det lykkedes guitarist og bandleder Kurdt Vanderhof at hive sanger Mike Howe, der var i front på Metal Churchs tredje, fjerde og femte album, tilbage bag mikrofonen og ud af tilværelsen som pensioneret metalsirene. Samtidig har Vanderhof skrevet sit bedste sæt sange, siden Howe sidst var med i bandet i halvfemserne.

Både hvad angår stil og tone minder albummet meget om bandets tredje album Blessing In Disguise. Fra frådende metalnumre, der til tider tangerer grænsen til thrash metal, over mid-tempo-hymner og til involverende udstyrsstykker. XI er langt fra et mesterværk, dertil taber det pusten for meget midtvejs, hvor episke sager som Signal Path og Sky Falls In gør deres indtog. På ingen måde dårlige numre, men umiddelbart langt fra så memorable som den åbnende trio.

Der hersker dog ingen tvivl om, at XI er et bundsolidt heavy metal-album, hvor nogle ekstremt garvede musikere viser, at de fortsat kan bide skeer med den yngre generation. Heldigvis er materialet slidstærkt. Jeg bliver ikke færdig med XI lige foreløbig.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA