x
Annika Aakjær: Lykkens Gang

Annika Aakjær
Lykkens Gang

Annika Aakjær: Lykkens Gang

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 19.02.2016
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Sanger og sangskriver Annika Aakjær laver lidt af et musikalsk sceneskift på sit tredje album Lykkens Gang, der bryder seks års pladepause. Det er derfor en mere voksen Annika Aakjær, der giver sit besyv med om verden og livets gang end den lidt drilske lillepige fra debuten Lille Filantrop fra 2008.

Den helt store forandring er, at hun har skiftet guitaren ud med klaveret i sangskrivningen, og ad den vej kastet sig ud i de større popmelodier med en fremtrædende vokal. Og Annika Aakjær kan sagtens synge de stort anlagte melodier op med et ganske overbevisende vokalregister, der undervejs henter lidt fra hendes teatererfaring.

Den fuldkomne forvandling sker igennem produktionen, der er lagt i hænderne på svenske Johan Eckeborn, som lægger en synthklang over melodierne, der skal iscenesætte Annika Aakjær som en moden popsanger. Og lige her sker der ikke det store på Lykkens Gang, hvor der går en tand for meget tomgang i den musikalske fremdrift.

På sangsiden forsøger Annika Aakjær at fastholde sin position som en sangskriver af sine meninger. Det kommer klodset til udtryk på Plads Nok, der går i rette med den danske selvtilstrækkelighed, mens hun fastholder den rebelske lillepige på I Går. Mere moden og reflekterende lyder hun på Aldrig Mere Sommer og Lykkens Gang, hvor hun sætter sig selv og sin usikkerhed i spil og rammer den melankolske popsang.

Annika Aakjær er stadig en ordenes jonglør, men de mange ord står i kø og snubler for let over hinanden i den noget flade synthpop på Lykkens Gang.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA