x
Tangerine Dream: The Official Bootleg Series Volume Two

Tangerine Dream
The Official Bootleg Series Volume Two

Tangerine Dream: The Official Bootleg Series Volume Two

GAFFA

Box / Esoteric Recordings
Udgivelse D. 20.02.2016
Anmeldt af
Espen Strunk

Tangerine Dream anno 1978 var et band i forandring: Et par år forinden havde de udgivet mesterværket Rubycon og frem trådte nu en ny (og kortlivet) konstellation. Det er den, som kan opleves her på en liveoptagelse fra Paris – pakket i lille boks side om side med en indspilning af gruppens næste inkarnation, optaget ved en historisk koncert i Østberlin knap to år senere.

Boksen, som er nummer to i serien af "officielle bootlegs" fra de tyske elektronikapionerer, er fysisk set lille – men musikken på de i alt fire discs naturligvis nøjagtig så ekspansiv og bevidsthedsudfordrende som man kan forvente, når der står Edgar Froese og co. på afsenderadressen.

Selv omtalte Froese siden '78-koncerterne som bagstræberiske – "der var ingen nye retninger, vi bevægede os bagud – men ikke tilbage mod rødderne," som han citeres for at have sagt i den medfølgende booklets informative essay.

Tiden har dog været nådig ved optagelserne, som faktisk er en fornøjelse at dykke ned i. 1980-indspilningen er den fulde udgave af de optagelser, som kom til at danne grundlag for samme års Quichotte-album, og som sådan gefundenes fressen for fans. "Det lyder som noget, man skal være på stoffer for at forstå," bemærkede min partner – og en del vil muligvis være enige. Selv klarede jeg mig aldeles glimrende uden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA