x
Partiet: Upp Till Dans

Partiet
Upp Till Dans

Partiet: Upp Till Dans

GAFFA

Album / Partiet & Swingkids
Udgivelse D. 25.02.2016
Anmeldt af
Henrik Bæk

Det svenske reggaeband Partiet byder med deres tredje udgivelse Upp Til Dans, der samtidig også er titlen på albummet, der rummer ti skæringer inden for reggaespektret med masser af afstikkere til jazz, ska, soul og rock. Teksterne fremføres på svensk og forholder sig kritisk overfor den seneste højredrejning i Sverige.

Oplagt lægger Partiet da også ud med det reggaemærkede Zombies, der handler om ikke at fokusere på materielle goder og fortsætter med det sjove Som En Karl, hvor blæsersektionen får masser af plads til at boltre sig i. Soul-toner tilsat ska-off beat bølger ud på Ge Inte Upp (Indan Du Börjer), der har masser af energi i rillerne. Pinsamt handler om Sveriges kedelige håndtering af flygtningeproblematikken, og på titelnummeret er der ska for alle pengene.

Den svenske hiphop-maestro Promoe medvirker på det melankolske og eftertænksomme Du Och Jag Mot Världen, der er en kærlighedserklæring med klare politiske undertoner om miljø, forbrug og om at tilpasse sig flertallet af befolkningen.

Partiet er et af Sveriges varmeste og mest omtalte live-reggaebands, men i studiet virker det ikke helt lige så musikalsk overbevisende. Til tider lyder det mest af alt som en rehearsal på en efterskole, men måske skal bandet opleves live, hvilket der er god mulighed for, når Partiet til maj drager på turné i Sverige og Danmark.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA