x
Jeff Buckley: You And I

Jeff Buckley
You And I

Jeff Buckley: You And I

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 11.03.2016
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Jeff Buckley nåede kun et udgive albummet Grace i 1994, inden han døde i en drukneulykke i 1997. Albummet er i dag ikonisk og har inspireret utallige af musikere årtierne efter. Der er drypvis udsendt posthume udgivelser fra optagelser fundet i arkiverne, og man kan med god grund være skeptisk over for endnu et udslip af hengemte rariteter.

Men albummets skrabede demooptagelser med guitar og sang viser en lysende stjerne med en fantastisk sangstemme og en næsten overmenneskelig musikforståelse. Alt dette kom overbevisende til udtryk på Grace. You And I er derimod en meget fin introduktion til Jeff Buckleys musikalske inspirationer, der går fra Bob Dylan over Sly & The Family Stone til The Smiths. Studiealbummet Grace indeholdt også coversange, og You And I bekræfter blot, at Jeff Buckley var en eminent fortolker.

Af mere musikhistorisk interesse indeholder albummet en tidlig udgave af sangen Grace, der allerede her står knejsende flot i en afklædt udgave. Ingen lades i tvivl om, at der brænder en ualmindelig ild hos denne unge mand.

Han har ingen problemer med at gøre arvesølvet i Bob Dylans Just Like A Woman til sit eget og tager uden besvær en tur over Atlanten til The Smiths' regntunge melankoli i I Know It's Over. Og så runder han også lige Led Zeppelin i et energiudbrud med Night Flight.

Jeff Buckley havde sin musikhistorie på plads og nåede desværre kun lige selv at bidrage til den. You And I fortæller, hvorfor Jeff Buckley var en stor musikalsk begavelse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA