x
CODY : I'll Ride With You

CODY
I'll Ride With You

CODY : I'll Ride With You

GAFFA

Album / Playground
Udgivelse D. 08.04.2016
Anmeldt af
Finn P. Madsen

For hver en udgivelse har danske Cody åbnet nye døre til deres musikalske rum. Siden debuten Songs tilbage i 2009 har bandet fremstået som absolutte fornyere af den danske americana-scene, hvor de har udbygget deres position med et væld af nuancer. For hvert et album er der tilføjet nye detaljer, som aldrig har været påtrængende eller overskygget gruppens dna. Det har derimod været med til at modne den musikalske retning.

I'll Ride With You cementerer de den status og tager endnu et skridt væk fra den traditionsrige genre ved at lade en mere strømlinet rock med små sensible popfinesser gennemstrømme de fine sangskriverkvaliteter. Det drømmende titelnummer åbner blidt som morgendug for solen. Små sirlige strygervignetter og akustiske guitarstrømninger smyger sig nænsomt om Kaspar Kaaes følsomme vokal, der besidder en dragende tone, som kun han er i besiddelse af.

Bandet er med årene blevet barberet ned til en kvartet, hvilket bestemt har været med til at styrke udtrykket. Saw It Coming, Searching For Diamonds og WW er ypperlige beviser på, at bandet mestrer de store pastorale stemninger til fulde, mens den tempofyldte When the Boys Stop Running and the Girls Aren't Here med spurtende pianotoner, et faretruende strejf af strygere og nogle højstemte korvokaler får nummeret til at lette i et forførende brus. Sådan er I'll Ride With You fyldt med berusende øjeblikke, hvor Cody krydser deres eget spor på magisk vis.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA