x
Kill J: Quasi

Kill J
Quasi

Kill J: Quasi

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 11.03.2016
Anmeldt af
Rosa Louise Stilgren

På forsiden til Quasi er Kill J portrætteret med papirtynde og slidte insektvinger, mens huden er dækket af skæl. Sangerinden beskriver sig selv som halvt gudinde og halvt krybdyr, hvilket på mange måder er en rammende beskrivelse, når man lytter til hendes musik, der er både brutal og skrøbelig, bider fra sig og kærtegner. Hendes polymorfe væsen giver også udslag i vokalen, der er flaksende, blid og til tider lyder som noget fra en anden verden.

You're Good But I'm Better er et bragende bevis på hendes virtuositet og store spændvidde. Nummeret smyger sig fra det elektronisk skarpladte til det nedtonede. Samtidig er det befriende med en sangerinde, der tager bladet fra munden og skider på janteloven. Kill J har en mangefacetteret lyd, der er helt hendes egen og bevæger sig gennem mange stilistiske udtryk, fra den psykotiske Mama Taught Me Well til den mafioso-mørke Propaganda. 

Den fandenivoldske sangerinde udfylder et tomrum i dansk musik, hvor der bliver gjort op med fortærskede floskler og skåret ind til benet med et eksperimenterende og spændende lydunivers, som aldrig fornægter den gode melodi og derfor stadig fremstiller sig indbydende og tilgængelig. 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA