x
Submotion Orchestra: Colour Theory

Submotion Orchestra
Colour Theory

Submotion Orchestra: Colour Theory

GAFFA

Album / Counter Records
Udgivelse D. 19.02.2016
Anmeldt af
Jens Dræby

Storbritannien lider ikke ligefrem af mangel på grupper, der holder af at lave udtalt elektronisk musik, så hvorfor skal man lige hoppe om bord i dette fjerde album fra Leeds-gruppen med de jazzede tangenter og den smukt syngende forsangerinde Ruby Wood, der i øvrigt kun synger på tre af de ti numre på Colour Theory.

Det nye album fra Submotion Orchestra balanceres på faretruende vis mellem kedelig ligegyldighed og kaotisk idérigdom. Som åndsfællerne fra Ninja Tune indebærer de ti sange en dyb og enestestående produktion med spændende gæster på vokal og plads til den elektroniske musiks elegante gentagelser. Pladen åbnes sikkert med klaver, blæsere og Woods' kontrollerede kolde stemme, der afløses fornemt ved at lade stemningen smelte yderligere ned ad More Than This og et ærke-ninjatunsk sammensurium af samples, henslængt perkussion og atmosfærisk sang.

Musikstykkerne Kimono, Amira og Ao er måske albummets bedste for at fremstille nøjagtigt, hvordan bandet kan sammenføre et syntetisk univers af instrumental hip-hop med med den farverige naturlighed i jazz, blues og pop. Ved at skære de skarpe synths fra 2014's Alium har Submotion Orchestra frembragt et smukt lille album, der ikke behøver at skue tilbage, men i stedet placerer sig lige ved siden af Jamie XX og nutidens elektroniske spraglerier.             


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA