x
Pet Shop Boys: Super

Pet Shop Boys
Super

Pet Shop Boys: Super

GAFFA

Album / Kobalt Music
Udgivelse D. 01.04.2016
Anmeldt af
Ras Bolding

Pet Shop Boys kan ikke just beskyldes for at ligge på den lade side i disse år, og med Super fortsætter duoen på mange måder, hvor de slap med Electric for et par år siden, om end måske ikke helt lige så vellykket.

Musikken byder, måske ikke overraskende, på en solid blanding af electropop, house, techno og halvfemserdisco, så det er ikke som sådan, fordi Pet Shop Boys gør i nye eller uventede ingredienser på udspillet. Måske snarere tværtimod, for sine steder, måske mest tydeligt på singlen The Pop Kids, går der lige lovlig meget selvreference i opskriften, komplet med housepiano af den slags, man egentlig allerede var træt af dengang i halvfemserne.

Bedst fungerer de numre i mine ører, der styrer uden om de mest oplagt selvsmagende halvfemserpasticher, og dem er der heldigvis nogle stykker af. Åbningsnummeret Happiness placerer sig et ret spøjst sted mellem electroclash og countrymelodiforståelse, The Dictator Decides og Twenty-something byder begge på klassisk bittersød melankoli, som man kender det fra Pet Shop Boys, mens Undertow sætter tempoet i vejret med discorytmik og Italo-bas.

Som man kunne forvente, er lyd og produktion gennemført fra først til sidst, og som album er det her godkendt. Men det lever ikke helt op til sin titel.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA