x
Joe Bonamassa: Blues of Desperation

Joe Bonamassa
Blues of Desperation

Joe Bonamassa: Blues of Desperation

GAFFA

Album / Provogue
Udgivelse D. 25.03.2016
Anmeldt af
Henrik Friis

Joe Bonamassa fremstår ubetinget som del af blues-familien, men bruger mange kræfter i disse år på ikke blot at hylde genren, men også at modernisere den. Det er både den halvandet år gamle forgænger samt dette nye studiealbum eksempler på.

Begge er kvalitets-udspil – også det nye. Og vinder især, når Bonamassa kigger lidt uden for bluesrock-værelset og ind i de tilstødende gemakker. For hvor der både hårdkogte Zeppelin-referencer (titelnummeret) og Gary Moore-bluesballade-tendenser undervejs, virker de alligevel mere fastlåste, og man nyder mere at høre en delikat tilbageholdt twang som i Drive eller den venlige uanstrengte soul-pop i The Valley Runs Low med fine kvinde-kor, som svar til Bonamassas længselstekst.

Bonamassas sparringspartner, producer Kevin Shirley matcher Bonamassa op med to trommeslagere denne gang, for at holde hovedpersonen frisk, og Michael Rhodes står for en dejlig beskidt, groovy bas. Så det lykkes. Men er vi ikke efterhånden der med Bonamassa, hvor han kan slippe den blå pligt og "bare" lave musik?

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA