x
Augustus Pablo: Original Rockers -Deluxe Edition

Augustus Pablo
Original Rockers -Deluxe Edition

Augustus Pablo: Original Rockers -Deluxe Edition

GAFFA

Album / Greensleeves Records
Udgivelse D. 18.02.2016
Anmeldt af
Henrik Bæk

Original Rockers er en samling singler med den afdøde multi-instrumentalist Augustus Pablo, der alle blev indspillet mellem 1972 og 1975 og udsendt på Pablos eget Rockers International label på Orange Street i Kingston. Første gang albummet blev udsendt var i 1979 på Greensleeves Records – dengang med kun 10 skæringer på vinyl, men i den nye udgave er tale om ikke mindre end 23 numre.

De 13 ekstranumre er et mix af forskellige versioner og instrumentale fortolkninger af de oprindelige numre, der tidligere kun har været udsendt på sjældne og stort set uopdrivelige B-sider og 7"-singler.

Pablo opfandt ikke dubmusikken, men mødte i 1970erne op i studiet med en melodica under armen, der på det tidspunkt kun blev brugt i musikundervisning i de jamaicanske skoler. Med melodicaens nærmest hypnotiske og melankolske lyd tilførte han den allerede dengang eksisterende dubgenre en mere introspektiv og meditativ lyd.

Hans samarbejde med King Tubby og Prince Jammy tog dubmusikken til nye højder, og det er netop dette samarbejde Original Rockers hylder med numre som Cassava Piece, Thunder Clap, Park Lane med Hugh Mundell, Rockers Dub, Tubby's Dub Song og Brace A Boy, der alle er at finde på denne stærke udgivelse

På trods af at indspilningerne er mere end 40 år gamle, så har de en særlig tidløs aura af mystik og musikalsk tiltrækningskraft over sig, som man kun sjældent møder på nye indspilninger.

Pablo døde i 1999 kun 44 år gammel efter længere tids sygdom, men med 29 albums bag sig, heriblandt King Tubbys Meets Rockers Uptown, East Of The River Nile, Rockers Meets King Tubbys In A Firehouse og Original Rockers lever hans musik for altid.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA