x
Telestjernen: Folkeskoletider

Telestjernen
Folkeskoletider

Telestjernen: Folkeskoletider

GAFFA

Album /
Udgivelse D. 23.05.2016
Anmeldt af
Espen Strunk

Jeg nærer en betydelig veneration for manden, de kalder Telestjernen. Og som har udgivet flere decideret glimrende album under det alias, selvom han til daglig hedder Rasmus Johansen og er noget så prosaisk som folkeskolelærer. 

Nu løber de to spor så sammen, idet netop den danske folkeskole er gjort til tematisk og narrativt omdrejningspunkt for en ny samling sange. Fra Johansens egen folkeskoletid i 1980'erne og frem til i dag i en sangcyklus, som må siges at cementere Telestjernens status som både stærk og stærkt overset dansk (rock)sangskriver.
 
Med glimt i øjet – men uden ironisk distance – dykkes her ned i et fælles reservoir af folkeskoleminder, vævet sammen med mere personlige erindringsglimt; "Hvis ikke det er country / lige fra hjertet af en mand / Hvis ikke det er country / så må du kysse mig i røven for en sodavand," som der synges et sted. 
 
Hertil kommer gæstevokaler fra Dorthe Gerlach og Allan Olsen, et charmerende musikalsk univers med hilsner til alt godt fra Springsteen til Gasolin' – hermed anbefalet.  
 
 
 
 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA