x
Pernille Rosendahl: Dark Bird

Pernille Rosendahl
Dark Bird

Pernille Rosendahl: Dark Bird

GAFFA

Album / Eget selskab
Udgivelse D. 08.04.2016
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Ingen har overset Pernille Rosendahl på den danske musikscene. Hun har i den grad personificeret bandene Swan Lee og The Storm. Siden blev hun tv-darling som dommer i X Factor. Og så blev der stille.

Og stille er hendes solodebut, hvor Pernille Rosendahl starter forfra med at bygge sig selv op i en alder af 44 år. Hun er blevet alene. Og det høres tydeligt på et album, der åbenbarer den skrøbelige Pernille Rosendahl. Der er et næsten hjerteskærende savn over sangene på Dark Bird. Et savn efter noget, der ikke længere fungerer. Derfor må hun starte forfra.

Noget atypisk for den medievante sangerinde udkommer albummet i al stilhed på hendes eget selskab. Det virker og lyder til, at hun er krøbet ned i et musehul og er lidt ængstelig ved at komme frem. Der er noget næsten selvudslettende over albummet, hvor sangene har en tendens til at forsvinde ind i sig selv. Lytningen af Dark Bird kræver med andre ord den rette blå søndagsstemning.

Melodierne er helt stilrene og lidt kølige i deres dæmpede kompositioner, der bygger på en lækker r&b og en trippende elektronisk gang. Albummet er da også mixet i Los Angeles af Jeff Ellis, der arbejder sammen med Frank Ocean.

Pernille Rosendahl synger både yndefuldt og med en determineret kraft. Stærkest står stemmen dog, når hun for alvor sætter sig selv på spil, som i den desperate Fire. Men vi møder også den velkendt kæmpende sangerinde i den selvovertalende Feet on the Ground og i manifestet Why Do I Listen, hvor hun står stolt og knejsende. Men helt alene.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA