x
Aske Jacoby: Luna Plena Super Me

Aske Jacoby
Luna Plena Super Me

Aske Jacoby: Luna Plena Super Me

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 16.04.2016
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Guitaristen Aske Jakoby har spillet med gud og hvermand på den danske musikscene som den evige sideman. Men i 2014 tog han et afgørende skridt som solist med albummet Chant, hvor han fandt sit eget udtryk et sted mellem Ry Cooder og John Hiatt. En ikke helt tilfældig musikalsk sti, da albummet var et resultat af et samarbejde med trommelegenden Jim Keltner og bassisten Tony Sheer.

Og her var Aske Jacoby pludselig den lille og ydmyge, men kemien var i orden, og samarbejdet er fortsat på Luna Plena Super Me. Og den ellers noget frembrusende leadguitarist har for alvor lært at lægge bånd på sit dynamiske guitarspil. Med sin let nasale og nedtonede vokal finder Aske Jacoby et rent amerikansk udtryk af den klassiske slags.

I mangel af de helt indlysende sange er der på albummet skabt et rum for musikalsk leg, der hele tiden har det underspillede for øje. Og med Jim Keltners magiske trommespil går det som en leg for den tidligere sideman. Men man får mest ægte Aske Jacoby i de mere udfordrende The Hunt og Reincarnation Blues, hvor guitaristen træder i karakter.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA