x
Kristina Holgersen: To slags mørke

Kristina Holgersen
To slags mørke

Kristina Holgersen: To slags mørke

GAFFA

Album / Söydis
Udgivelse D. 18.04.2016
Anmeldt af
Ivan Rod

Den danske singer-songwriter og musikentreprenør Kristina Holgersen har i Helle Helles spartansk stramme prosa fundet det materiale, der danner afsæt for albummet To slags mørke. Holgersen har plukket i Helles tekster, kogt dem yderligere ind og vupti: Her serverer hun et (eller flere) narrativ, et fascinerende flot, enkelt og skrøbeligt univers, domineret af fortællingen og vokalen.

Den ordknappe stil, som vi kender fra Helles univers, er genkendelig og forunderligt gribende, men har også med Holgersens forfriskende melodilinjer og instrumenteringens dramatiske medvirken fået en perspektiverende flertydighed, som åbner for mange mulige associationer, billeder, fortolkninger.

Albummet kan ved første aflytning forekomme simpelt, men numre som Jeg flyttede hjem igen og Jeg undskylder er netop perspektiverende flertydige. Og flotte. De indgår i Holgersens ambition om at fortælle en større historie og viser hende som en på én gang begavet og in- og -direkte kommunikatør. Vi befinder os med Holgersen således i et landskab, som både emmer af teatermusik, folk og kammerpop. Og dét er fascinerende flot.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA