x
Asger Baden: Zarniqa

Asger Baden
Zarniqa

Asger Baden: Zarniqa

GAFFA

Album / Target Records
Udgivelse D. 27.11.2015
Anmeldt af
Torben Holleufer

Det er en ordentlig tidsrejse, filmkomponisten Asger Baden byder os på med dette album. Indspillet to vidt forskellige steder, nemlig i Prag i selskab med det velestimerede symfoniorkester, som mange bruger. Og ude i The Village i Vanløse, hvor Thomas Vang tilbyder æstetiske omgivelser at indspille i. Her har Baden lavet pladens enkle klaverkompositioner.

Kompositorisk er det en lettere forvirret tidsrejse, vi bydes på. Der er symfoniske stykker af stor skønhed, der for mine ører spejler tiden omkring 1800-tallets begyndelse, hvor Beethoven og Schubert havde deres gang på jorden. Men der er også stykker, der tager afsæt i musikalske rum, der peger mod Debussy. Altså en filmisk rejse, hvor der flot bliver malet overdådigt af et orkester, der spiller virkeligt godt. Flot uden at kamme over og blive svulstigt.

Der er temaer til flere film her, og musikken er en fornøjelse at gå at lytte til, om end ikke voldsomt original. Dertil træder forbillederne for tydligt frem.

Når det er sagt, lytter jeg gerne igen, og kan Baden for alvor indtage sin tid og skabe en symfoni, der afspejler ham selv og nutiden, frem for at søge ned i fordums rum og gøre brug af lige de virkemidler, vil det utvivlsomt blive spændende.

Zarniqa er en meget lovende plade fra en komponist, der har flair for de gode melodier og evner at formidle, så man påvirkes.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA