x
Macklemore & Ryan Lewis: This Unruly Mess I've Made

Macklemore & Ryan Lewis
This Unruly Mess I've Made

Macklemore & Ryan Lewis: This Unruly Mess I've Made

GAFFA

Album / Macklemore LLC
Udgivelse D. 28.02.2016
Anmeldt af

Macklemore & Ryan Lewis tog verden med storm med "Thrift Shop", en pompøs club-banger om noget så usexet som genbrugstøj. Derefter fulgte de op med den langt mere seriøse "Same Love", et modigt statement om homoægteskaber.

På "This Unruly Mess I've Made" forsøger duoen at køre videre i begge disse spor. Omdrejningspunktet er den Grammy-pris, som de snuppede for næsen af Kendrick Lamar. Skyldfølelsen gennemsyrer alt fra åbneren "Light Tunnel" til afslutningen "White Privilege II". Det virker oprigtigt, men undskyldningsmusik er bare ikke særlig underholdende. Det er Macklemores gennemgående dilemma. I sit forsøg på ikke at fremstå som den store hvide frelser kommer han til at lyde helt enormt frelst.

Når han så inviterer KRS-One og DJ Premier med på et nummer om graffiti, virker det næsten fortænkt. Dog er han tæt på at ramme samme nerve som "Same Love" både emnemæssigt og musikalsk på "Kevin", en personlig beretning om afhængighed købt på recept.

Noget bedre går det for Macklemore, når han er i det fjollede hjørne. Han har en evne til at bruge hiphoppens virkemidler på en original facon. "Downtown" handler om noget så simpelt som at købe en knallert, men bliver leveret med masser af selvironi og overskud: "There's layers to this shit, player – tiramisu!" Ryan Lewis' funky' symfoniske produktion, der blander elementer fra oldschool hiphop på vidunderlig vis, er også svært medrivende. I det hele taget er musikken gennemgående et lyspunkt, som f.eks. på den ragga-inspirerede "Dance Off" med allestedsnærværende Anderson .Paak og overraskelsen Idris Elbra på vokal.

Til trods for han ikke har verdens stærkeste stemme, og hans flow ofte er tættere på spoken word, er Macklemore en udemærket rapper med en fængende energi. Men på "This Unruly Mess I've Made" prøver han simpelthen alt for hårdt på at retfærdiggøre sin plads i toppen af hiphop-hierakiet. Det ville klæde ham at slappe lidt af.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA