x
Teleman: Brilliant Sanity

Teleman
Brilliant Sanity

Teleman: Brilliant Sanity

GAFFA

Album / Moshi Moshi Records
Udgivelse D. 18.04.2016
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Engelske Teleman er i guitarist og sangskriver Tommy Sanders velsignet med en talentfuld frontmand. Han har en evne til at kombinere kække og poppede melodier, legesyge og et interessant tekstunivers.

Singleforløberen Dusseldorf har en let staccato melodi, der brydes af en Franz Ferdinand-klingende solo og en lydbid af en tysktalende kvinde. Det lyder lidt af Sparks og Clinic. Titelnummeret er mere dæmpet, og med sine enkle keys kunne det sagtens være løftet fra senest udspil fra Death Cab for Cutie.

Glory Halleluja og Melrose kammer næsten over i teatralske, næsten musical-svingende, melodier, men ellers holder Teleman tungen ret lige i munden på dette deres andet album. Hvis man skal kritisere albummet, er det nærmest for, at der er lidt for meget kontrol og for lidt spræl.

Måske Oh Land/CSS-producer Dan Carey har fået lov til at pudse lidt for mange skævheder væk. Lidt mere (skramlet) guitar som den, der åbner Tangerine, kunne have klædt lidt flere af numrene. Det er dog stadig koket, særegent og fremfor alt god indiepop.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA