x
Sleiman: Bomaye

Sleiman
Bomaye

Sleiman: Bomaye

GAFFA

EP / Sony Music
Udgivelse D. 17.04.2016
Anmeldt af

Dansk-palæstinensiske Sleiman er en del af bølgen af gaderap fra Københavns Vestegn, men ikke et velbeskrevet blad i historien. Det kunne meget vel ændre sig med "Bomaye", en ep, der byder på velproduceret gaderap, men med dybere refleksioner, end vi er blevet vant til.

Sleiman har, som han rapper, lært at se gaden i fugleperspektiv. Han er en dygtig rapper, men hans største kvalitetet er i mine øjne, at han ikke bare er mod systemet, men også tør løfte pegefingeren i forhold til de problemer, de unge selv er en del af i de hårde kvarterer. Nok fordi han har alderen med sig, bliver en han en troværdig historiefortæller.

Det gør sig især gældende på titelnummeret "Bomaye", der med en fantastisk produktion fra Kewan bobler af afrikanske rytmer. At det samtidig har et fængende omkvæd, gør blot, at budskabet står endnu stærkere. Man kan håbe, at de unger der bliver tiltrukket af linjerne om stjålne Audi A5'ere rent faktisk hører efter længe nok til at forstå, hvad nummeret virkelig handler om.

Som introduktion til Sleimans verden fungerer ep'en godt, men ikke helt problemfrit. Der er besøg af alle Tordenskjolds soldater fra gaderap-scenen, hvorfra især Livid fra Kaliber og Kewans faste samarbejdspartner Young imponerer lyrisk. Det gør naturligvis, at man føler, at han er en naturlig del af eliten, men samtidig efterlader det ikke megen plads til at udvikle Sleimans egen solo-identitet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA