x
Chris Minh Doky: Nærvær

Chris Minh Doky
Nærvær

Chris Minh Doky: Nærvær

GAFFA

Bog / Politikens Forlag
Udgivelse D. 19.04.2016
Anmeldt af
Ivan Rod

Lad det være sagt med det samme: Jeg har stor sympati og respekt for (Chris) Minh (Doky) – både som menneske og som musiker. Og dét ændrer sig ikke i og med hans selvbiografi, som har fået undertitlen: En musikalsk historie om at sætte sig selv på spil. Bogen er rimelig velskrevet, afføder en rimelig læsehastighed og rummer en række rimeligt vigtige pointer – især om det at være vågen og opmærksom.

Bogen er imidlertid – til trods for både titel og undertitel – en selvbiografi, snarere end en fokuseret historie om det oprigtigt, ærligt og lyttende at stille sig til rådighed for kunsten. I den forstand sætter den sig lidt imellem to stole. Og det skaber en uklarhed omkring hensigten med bogen: Hvor er vi? Og hvor skal vi hen?

Uanfægtet heraf fremstår bogen oprigtig, ærlig og fin – både når den skildrer familiemæssige og kunstneriske op- og nedture, og når den f.eks. skildrer opdagelsen af, at der både findes en privatperson, Minh, og en pr-person, Chris Minh Doky. I så henseende rummer bogen flere interessante aspekter og opdagelser i musikerens liv. Den fortæller smukt om en person, som både er følsom og pragmatisk. En person, som har gjort det godt og stadig kæmper for at gøre det godt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA