x
John Carpenter: Lost Themes II

John Carpenter
Lost Themes II

John Carpenter: Lost Themes II

GAFFA

Album / Sacred Bones Records
Udgivelse D. 25.04.2016
Anmeldt af
Ras Bolding

Den amerikanske horrorinstruktør John Carpenter er ikke alene koncertaktuel i det danske i maj, han er også klar med nyt album, der - som titlen mere end antyder - fortsætter hvor han slap sidst.

Lost Themes II er, for kendere ikke så overraskende, bygget op om instrumentale synthesizertemaer, her og der også hjulpet på vej af guitarer undervejs, elektriske såvel som akustiske, og stemningen er naturligvis ofte som taget ud af en Carpenter-film - man behøver knap lukke øjnene for at forestille sig en maskeret morder i haven, piratgenfærd i kirken eller New York omdannet til gigantisk cyberpunk-fængsel.

Musikken er meget filmisk og virkelig godt og stemningsfuldt skruet sammen. Som med første Lost Themes trækkes der tråde til nogle af halvjerdsernes og firsernes store synthesizermestre som Tangerine Dream og Jean Michel Jarre med hvem Carpenter da også for nylig har arbejdet sammmen.

Lost Themes II er på mange måder en fortsættelse af de idéer, der var på spil på det første Lost Themes-album, og som sådan er der ikke så meget nyt under den blodrøde sol. Og på visse numre er inspirationen fra især Tangerine Dream tilmed næsten så tæt på at det nærmer sig stilstudie. Men når dette er sagt, så er musikken aldeles veludført og gennemført i sit udtryk og absolut en positiv oplevelse. Fire store stjerner.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA