x
Måske var mine forventninger for store

Virgin Suicide , Spot Festival, VoxHall, Aarhus

Måske var mine forventninger for store

Anmeldt af Helene Refsgaard | GAFFA

Jeg forelskede mig straks i Virgin Suicides kåde melankoli, da jeg første gang hørte nummeret "Virgin Suicide" tilfældigt på nettet en dag – og efterfølgende havde det kørende på repeat adskillige gange.

Desværre var det ikke den oplevelse, jeg havde med bandet på Spot Festival.

Virgin Suicide lyder som tidlig Beatles tilsat lidt 80’er-lyd, et drys Suede og Sune Rose Wagners kyndige mix. En nærmest nostalgisk lyd, der indbyder til kvindehyl og dans.

Der blev da også hoppet heftigt rundt på scenen, når numrene ellers levnede plads til det. En total dedikation til koncertoplevelsen, der var sympatisk og festlig, men som desværre ikke kunne rette op på det faktum, at alle numrene lød ens.

Selvom albummet har en umiskendelig lyd, der går igen hele vejen igennem, er det dog ikke tilfældet, at alle numrene er ens. Derfor vil jeg i stedet skyde skylden på koncertlyden, hvor vokalen lå så langt tilbage i musikken, at den næsten forsvandt i bas og trommer. En uden tvivl svær balance, da vokalen også på albummet er underspillet i ægte Sune Rose Wagner-stil. Derudover har jeg svært ved at sætte fingeren på, hvad der manglede. Min bedste forklaring må være, at live-versionen ikke kune leve op til den velproducerede plades gode lyd.

Derfor kan jeg ikke – selvom jeg gerne ville – tildele Virgin Suicide mere end tre stjerner. Dog tre store stjerner på grund af den gode energi på scenen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA