x
Lidt for lang koncert fra mørkemændene i Catch The Breeze

Catch The Breeze , Spot Festival, HQ, Aarhus

Lidt for lang koncert fra mørkemændene i Catch The Breeze

Anmeldt af Rasmus Espersen | GAFFA

“Ryk tættere på”. Sådan lød det med en mørk stemme fra en høj, mørkklædt mand for enden af et fjerklædt mikrofonstativ. Om det var mod eller naivitet, skal jeg ikke kunne sige, men vi undertrykte alle instinkter og adlød på HeadQuarters. Vi rykkede tættere på scenen, som de tre herrer i Catch The Breeze netop var trådt ind på. Det var – næsten – de eneste ord henvendt til publikum i løbet af de obligatoriske 30 minutters koncert.

Den dybe stemme kom fra Aage Hedensted, forsanger i Catch The Breeze, og det var også nøjagtigt det samme toneleje, som han sang i. Stemmen og resten af musikken havde en meget udansk lyd. Et udtrykt, der velsagtens er brugt så meget, at det efterhånden er new normal og måske netop derfor ved at være temmelig dansk. Men lyden emmede af britisk mørke og slægtede bands som The Cure, Echo and the Bunnymen og The White Lies på. The Cure på speed, for tempoet var højt og musikken hårdtslående fra start til slut.

Håndværksmæssigt var der ikke noget at sætte en finger på hos Catch The Breeze. Aage Hedensted sang rigtigt godt, og musikken var velspillet. Der var kreative trommerytmer fra Andreas Bundgaard, fremtrædende basgange fra Lars Madsen, der stod i skarpskåret kontrast til den effekttunge, høje guitar fra Aage Hedensted. Men numrene flød sammen i et og det på trods af, at der faktisk var forholdsvis lange pauser imellem numrene. Sådan føltes de i hvert fald, for det var tavse pauser. Når nu vi var rykket tættere på, så kunne disse sagtens have været brugt til at inkludere publikum lidt mere, end der blev gjort.

De 30 minutters koncert skulle gerne efterlade lytteren med en appetit på mere. Men jeg må desværre indrømme, at jeg var mæt, da koncerten var omme. Jeg trængte mere til noget ro. Eller i hvert fald til noget forandring i lydbilledet efter den halve time. Numrene var desværre for ens og for udynamiske på trods af det fine håndværk. Koncerten som helhed kom til at fremstå lidt for lang, lidt for støjende og lidt for tung. Desværre.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA