x
Stærk slutspurt redede EERA ud af tekniske problemer

Eera , Spot Festival, Radar, Aarhus

Stærk slutspurt redede EERA ud af tekniske problemer

Anmeldt af Rasmus Espersen | GAFFA

Tekniske problemer og et uheldigt sammenfald mellem åbningsnummer og tester gjorde det svært at vurdere, hvornår lydprøven var ovre, og koncerten med norske EERA for alvor var i gang. Feed, problemer med monitors og konstant stemmen op og ned på guitaren gav dødsstødet til en i forvejen halvkedelig første halvdel. Men så skete der heldigvis noget.

Anna Lena Bruland, som er det borgerlige navn bag sangerinde- og guitaristaliaset EERA, begyndte at tale med publikum, når hun alligevel stod der og stemte guitaren. Med en charmerende britisk accent og en ydmyg humor, gjorde hun højdepunkter ud af alle de mange stemninger. Således indledte EERA en rigtig god slutspurt, startende med aftenens bedste nummer ”The Living” og efterfulgt af singlen ”White Waters”.

Selvom EERA havde medbragt et yderst velspillende band bestående af en trommeslager, en guitarist og en korsyngende bassist, hvor de to sidstnævnte også hyppigt frekventerede synthesizerne, så var hun allerbedst, når hun stod alene med sin guitar spillende på de mørke strenge. Så var fornemmelsen helt Kurt Cobain’sk.

EERA er lidt af en lydnørd med sine hyppige stemninger af guitaren og sin velovervejede brug af effekter på denne og på vokalen – og på resten af bandet for den sags skyld. Det kan meget vel være grunden til, at det hele ikke bare lød bedre, da der kom styr på de tekniske uheld, men at de fire også spillede bedre. Der kom mere ro og kontrol på. Sangene i anden halvdel kan selvfølgelig også bare have været langt mere velskrevne. ”The Living” var en progressiv, transformerende sag, der lige så stille og roligt fik lov til at udvikle sig fra det helt simple kun båret af guitar og vokal til et stort, bragende og komplekst lydbillede med hele bandet spillende på alle tangenter.

Med tre stærke afslutningsnumre fik EERA og hendes band vendt en kedelig, fumlende lydprøve præget af uheld til en stærk og dynamisk koncert med nogle gode sange at byde på anført og fremført af en charmerende sangerinde.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA