x
Aldrende soul-es er stadig både stærk og stilsikker på sit tredje album

,

Aldrende soul-es er stadig både stærk og stilsikker på sit tredje album

Anmeldt af Espen Strunk | GAFFA

Selvom Charles Bradley-dokumentaren Soul of America (2012) ikke fik nær så meget opmærksomhed som samme års Oscarvindende Searching for Sugar Man – ja, så er der uomtvisteligt visse ligheder mellem historierne om to gamle mænds sene gennembrud. Og som med Rodriguez er der hos 67-årige Bradley rent faktisk musikalsk dækning – her i skikkelse af autentisk 60'er-soul med hilsner til Redding, Cooke og Curtis Mayfield.

Således også her på mandens blot tredje album, hvor titelnummeret minsandten er en sjælfuld coverversion af den gamle Black Sabbath-ballade Changes, efter albummet er blevet åbnet af den højstemte kærlighedserklæring God Bless America.

Stilsikkert er et fattigt ord, når Bradley – bakket op af sit tilsvarende sikre Menahan Band og de obligatoriske backingsangere – fyrer op for 11 nye soul-sangforedrag; naturligvis svøbt i et retro-agtigt cover, som på smukkeste vis matcher indholdet. I en tid, hvor flygtigheden er et faktum, er autenticitet en hård valuta – og det bliver altså (stadig) ikke meget mere troværdigt end den på én gang læskende og livskloge cocktail, der her diskes op med.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA