x
Underworld: Barbara Barbara, We Face A Shining Future

,

Underworld: Barbara Barbara, We Face A Shining Future

Anmeldt af Jens Dræby | GAFFA

Der er nogle, som virkelig formår at holde en velsmurt maskine i gang uden tegn på knirkende tandhjul eller slinger fra den mekaniske racerbane. Det er ganske vist noget tid siden, at Karl Hyde og Rick Smith har udgivet et spritnyt Underworld-album, men Barbara Barbara lyder som resultatet af et grundigt pitstop med soloprojekter og genudgivelser.

Der er ingen sange på det nye album, der er kun prædikener fra en rødglødende V8. Med I Exhale bliver formen sat perfekt med et motiverende rant fra Hyde, hvis stemme næsten drukner i lyden fra det industrielle kapløb mod fremtiden. Albummets syv stykker musik er lige ud ad racerbanen, og en gang imellem ud af atmosfæren, som på den stærkt trancede, men alligevel nedtonede Low Burn, der afløses af det skumle mellemspil af brummende bas og boblende strenge fra østen på Santiago Cuatro.

Barbara Barbara er en episk fortælling, der starter med dampmaskiner og slutter med et intergalaktisk formel 1 ved Nylon Strung. Albummet er fornøjeligt skruet sammen til en sammenhængende lytteoplevelse, der stolt råber op, op og af sted. Underworld har født udgivelser, der både er vildere og mere urokkelige, men dette album er deres mest romantiske og mest håbefulde til dato.         


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA