x

Ash Koosha
I Aka I

Samplebaseret electronica

GAFFA

Album / Ninja Tune
Udgivelse D. 01.04.2016
Anmeldt af
Ras Bolding

Ash Koosha, eller Ashkan Kooshanejad, er iransk født, men bosat i London. Han har arbejdet med både forskellige former for musik og med film, men med I Aka I er han placeret ret solidt i electronica-genren.

Musikken albummet igennem er helt og aldeles instrumental, ofte bygget op omkring mere eller mindre dekonstruerede samples, der klippes sammen til loops, udsættes for diverse elektroniske effekter, etc. Det er for så vidt en ret velafprøvet strategi i electronicagenren, ikke mindst siden halvfemserne og frem, men Koosha får nogle gode lyde og passager frem. Personligt er jeg måske mest til de steder, hvor det hele lyder lidt i retning af nedsmeltende computerspil.

Der arbejdes også med melodiske elementer, men i sagens rette natur af ofte fragmentarisk karakter. Det har sin charme, men man fornemmer måske også nogle begrænsninger, muligvis som følge af arbejdsmetoderne. På et tidspunkt dukker elementer af Beethovens berømte Måneskinssoante op, og det virker ærlig talt ret umotiveret. Det kunne være interessant med mere skarpt melodisk og kompositorisk arbejde, for hvad lydlandskaberne angår, er Koosha i hvert fald ganske godt med.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA