x

Klumben
2

Klumbens nye ep er endelig ude

GAFFA

EP / ArtPeople/Offbeat
Udgivelse D. 30.11.-0001
Anmeldt af
Henrik Bæk

Klumben behøver vel næppe nogen nærmere introduktion. Steppeulv-Prisen for bedste livenavn, P3 Guld for Årets Lytterhit og en Zulu Award for Årets Danske Hit taler for sig selv, og da han i 2014 sammen med Raske Penge spillede på Roskilde Festival, kulminerede det hele, da de som det første danske dancehall-outfit nogensinde optrådte på Orange Scene. Fra at have levet et undergrundsliv på Nørrebro var dansk dancehall pludselig blevet danskernes foretrukne.

Ep'en Fra Klumben Til Pladen fra 2012 var sidste længere udspil med danske Klumben, en ep, der gav plads til hits som Faxe Kondi, Hobby, Kriminel og Dancehall Geni.

Efter koncerten i Roskilde valgte Klumben imidlertid at tage en pause fra live-musikken – en pause der ifølge Klumbens selverkendende førstesingle S.O.S (Smøger Og Sprut) har været fyldt med for mange smøger og for meget sprut.

Mors Dreng handler om de fyre, der er født med en "guldske" i munden, og hvor mor og far betaler gildet. "Ligger og sover hele dagen, gider ikke lave noget, bli’r altid kørt rundt, har aldrig taget toget", synger Klumben i duet med Pharfar på en lækker tilbagelænet one drop-reggaerytme.

Vi får en sprød melodicaintro på Ved Det Ikke, der handler om at gøre det, man elsker, ikke lave planer for fremtiden, men turde nyde nuet, mens Høj 5’er viser bagsiden af medaljen ved at være kendt i musikmiljøet, der er fyldt af rygklappere, der ikke er til at stole på, når det virkelig gælder. På Hash teamer Klumben så atter op med vennen Raske Penge i en hyldest til den grønne fniseurt.

Klumbens tidstypiske og ofte samfundskritiske tekster leveres på den nye ep med millimeter-præcision, der er en kirurg værdig, og på alle syv numre er der tilsat digitale musikstrejf fra 80'ernes jamaicanske dancehall/reggae-scene. Et overbevisende comeback, der afkræfter tesen om, at den danske dancehall er en saga blot.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA