x
Yak: Alas Salvation

Yak
Alas Salvation

Tonset britisk trio hiver stik i land

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 13.05.2016
Anmeldt af
Morten Gottschalck

Dette debutalbum fra London-trioen Yak er en spændende, men også rodet omgang. Vi lægger ud med oprørsk punkrock, fortsætter med tung og catchy rock'n'roll, går over i den semiakustiske Roll Another, og så får vi sørme popnummeret Doh Wah. Flere numre skifter stil midtvejs, og dertil kommer et par interludes. Og omkring halvdelen fungerer.
 
Yak hiver inspiration fra en tidlige Jack White og ditto BRMC samt muligvis Oasis og trækker det hele igennem en basforstærker. Guitaren feeder og hviner, og trommerne holder mest bare rytmen. Produktionen på pladen understøtter bas og guitar, men vokalen er flere steder mixet langt ned. Ud fra albumet er det let at forestille sig et kaotisk og medrivende liveshow med Yak – på de tunge numre.
 
Blandt højdepunkterne kan fremhæves Hungry Heart og Harbour the Feeling, hvor solide bashooks og højt tempo brøler sikkert i mål. Et nummer som Curtain Twister er mest af alt støj, og Oli Burslems stemme fungerer mindre heldigt, når den kommer helt i front. Blandt andet crooneren Smile kunne godt være blevet ved tanken. Yak er endnu bedst med bulder og bragen.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA