x
Peder: Come With Me

Peder
Come With Me

Peders “Come With Me” byder på farligt smukke øjeblikke

GAFFA

LP / Lizardshakedown
Udgivelse D. 16.03.2016
Anmeldt af
Peter T. Aagaard

Bag masken græder klovnen. Som solokunstner dyrker Peder tragedien i musikken lige så stærkt, som komedien træder frem, når han boltrer sig i Gramsespektrum og Xtra Naan. Gang på gang har han bevist, at han er musikkens melankolske mestermand, der kan male en stemning frem, så den sidder fast i lytterens hjertekule.

“Come With Me” er egentlig en tretrinsraket, hvor vi får lov at komme ind i det musikalske maskinrum. Der er mulighed for at opleve en version bare med instrumentalmusikken, en med Peder som hovedsanger og endelig en, hvor to håndfulde af Danmarks mest anerkendte damer og herrer udi vokal giver deres bud på sangene. 

Musikken bevæger sig et i stemningsmættet jazzunivers, hvor strenge, horn og klokkespil lokker, skræmmer og drager. Dette tilføjer Peder sin vokal, der kan minde om franske visesangere eller Tim Burtons dukkefilm, når han crooner om søde mareridt. 

Forudsigeligt tør gæstevokalisterne synge sig selv mere ud end underspillede Peder, men det er ikke bare det, der gør dem mere interessante. Der er farligt smukke øjeblikke, når Coco synger som vindens hvisken på “Candy Man” og Oh Land er som skræddersyet til den varme, vuggende “Still Here”. Mest overraskende er Mews Jonas Bjerres bud på “All This Time & All That Time”. Han får det filmiske lydspor ud over scenekanten med en medrivende tekst om mødre, spøgelser, skyld og sagn. 

Alle udgaver af “Come With Me” fungerer, om end det føles, som om udtrykket bliver mere fuldendt, når Peder byder vennerne op til dans. Samlet er det en overvældende oplevelse. Det tager tid at fordøje, men man skylder sig selv at tage hele rejsen og derefter gå stemningsmættet til ro.   

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA