x
Liss: First EP

Liss
First EP

Hypen er velbegrundet

GAFFA

Album / XL Recordings
Udgivelse D. 13.05.2016
Anmeldt af
Rosa Louise Stilgren

Med First EP skal Liss forsøge at leve op til den omspændende hype, der har spredt sig som ringe i vandet siden udgivelsen af debutsinglen Try. De får bevist, at det ikke er uden grund, at deres letfjedrende synthpop har givet genklang uden for den danske andedam. På trods af at udgivelsen ikke rummer mere end fire sange, så får orkestret skabt et nærværende og skarpt lydunivers, der får tegnet kridtstregerne op omkring deres udtryk.

Forsanger Søren Holm har en kvalitet i sin skrattende, nasale vokal, der skiller vandene. Enten elsker man den, eller også bryder man sig ikke om den. Uanset hvad man end måtte mene om den, så er det kun et positivt træk, da det er ét af de elementer, der giver orkestret sin karakteristiske lyd. På Sorry lyder vokaleffekterne som et naturligt ekko, og det placerer lyden i balance mellem det syntetiske og organiske. Balladen Without Me tager lytteren med under fjerne himmelstrøg med naturskønne klange og smægtende soulvokal.

Liss er allerede blevet hæderkronet, og selvom de stadig er nærige med materiale, er det kun første spæde skridt på deres vej mod stjernerne. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA