x
Kent: Då Som Nu För Alltid

Kent
Då Som Nu För Alltid

Det sidste, store farvel fra Nordens fineste rockband

GAFFA

Album / Sony
Udgivelse D. 20.05.2016
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Det forpligter, når man som Kent annoncerer sit endeligt med en turné og et sidste album. Tænk, hvis nu det er dårligt. Eller bare gennemsnitligt. Kan man lægge Nordens største rockband i graven, med T.S. Eliots ord, not with a bang, but a whimper?

Den frygt bliver heldigvis gjort til skamme. Då Som Nu För Alltid er en melodisk, smuk og melankolsk gravsten over Joakim Berg og bandets virke. Albummet er gennemsyret af det faktum, at det er sidste runde i manegen – sidste track hedder slet og ret Den Sista Sången og bliver desto mere hjerteskærende. Det er et album om forandring, tab og tilbageblik, med små glimt fra en mere end 20 år lang og helt unik karriere.

Andromeda åbner ballet med den store fortælling om Kent, drengene fra Eskilstuna, "en spökstad", der svinger sig op mod stjernerne. Om at bevæge sig (”Nånting börjar nåt tar slut. I mitt liv står det still. Hur jag än springer”), om venskab og om ikke fortryde noget, man har gjort.

Tennsoldater har et langsomt elektronisk drive, som har været kendetegnende for bandets sidste par udspil og også musikalsk fylder og tegner dette 12. (!) udspil. Mest rocket står Gigi, med et tungt riff hen over den for mange fans profetiske linje ” Lägg ditt liv i min hand. Sälj din själ till ett band”.

Nattpojken & Dagflickan er en kølig og smuk ballade, hvor forsangeren får vokal-modspil af Anna Ternheim, og Vi Är Inte Längre Där viser igen Bergs imponerende sangskrivertalent, og de står som et par af albummets største perler.

Det er ikke Kents stærkeste eller bedste album. Hvordan kunne det være det. Som punktum er det dog helt perfekt.

Man savner dem allerede lidt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA