x

Jean Michel Jarre
Electronica 2 - The Heart Of Noise

Musikalske venner

GAFFA

Album / Sony
Udgivelse D. 06.05.2016
Anmeldt af
Ras Bolding

The Heart Of Noise er den franske synth-pioner Jean Michel Jarres fortsættelse af sidste års imponerende samarbejdsprojekt, The Time Machine, og nok engang bydes der på en gæsteliste, der maner til respekt. Gary Numan, Pet Shop Boys, Yello, The Orb, Jeff Mills, Peaches for nu bare at nævne nogle stykker. Og så lidt af et scoop i form af spoken word fra Edward Snowden på det frenetiske technonummer, Exit.

Som på The Time Machine arbejder Jarre dog også sammen med nyere navne såsom f. eks. Rone, Julia Holter og Siriusmo, og selvom det måske nok er kendiserne, der trækker overskrifter, så fortjener franskmanden solide skulderklap for også at følge med hos de yngre generationer.

Som man kunne vente, kommer vi vidt omkring i løbet af albummet; fra filmisk ambient i samarbejde med Rone, Hans Zimmer og The Orb over goth og electropop med Gary Numan, Pet Shop Boys og Cyndi Lauper og til electro og techno med Siriusmo, Jeff Mills og Edward Snowden. Og det meste af ganske god kvalitet.

Et par steder tipper balancen; der går lidt smølfe-dance i samarbejdet med Primal Scream, mens et ellers udmærket technopop-nummer med Sebastian Tellier hæmmes af den lede AutoTune-knap omkring halvvejs inde. Jeg gav The Time Machine fire store stjerner, så lad os klemme os op på fem her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA