x
Australske teenage-idoler i topform – men mest for fans

5 Seconds of Summer, Jyske Bank Boxen, Herning

Australske teenage-idoler i topform – men mest for fans

Anmeldt af Julie Hugsted | GAFFA

Ved begyndelsen af koncerten med det australske pop-rock/punk-band 5 Seconds of Summer sætter publikum flashlight på deres mobiler, og det orgelbaserede, rolige "Carry On åbner" – traditionen tro – koncerten efterfulgt af den mere uptempo "Hey Everybody".

Selvom der er sat stole op i salen, står de 6000 teenagepiger allerede op og hviner, fra bandet træder ind på scenen. Her bliver de stående og fortsætter med at hvine de næste 90 minutter.

Ud fra decibelniveauet er der flest, som er forelskede i forsanger Luke Hemmings, og næstflest, der er faldet for guitarist Michael Clifford. Både bassist Calum Hood og trommeslager Ashton Irwin får dog også hvin med på vejen, særligt i forbindelse med hver deres vokalsolo.

5 Seconds of Summer lever op til alle krav til et teenage-idolrockband: der er en fyr til hver type, alle bandmedlemmer synger solo mindst en gang, der er guitarsoloer, sjælere, uptempo-numre og masser af romantik, der er let at synge med på.

Sceneshowet består af skiftende farver lys og storskærme, der viser livekoncerten, og lejlighedsvis optagelser af publikums skilte, der blandt andet bærer teksterne “I Love You More Than Pizza” og “Chocolate Milk Party”.

I modsætning til mange andre bands med samme målgruppe, kan 5 Seconds of Summer synge og spille. Det gør de lige ud ad landevejen, og udover et enkelt kiks i en guitarsolo er der ikke noget at udsætte hverken vokalt eller instrumentalt. Genren er high-school møder stadionrock med en snert af mandlig pendant til Avril Lavigne.

I løbet af hele koncerten er der snak, sjov og humor fra scenekanten, og i forbindelse med "End Up Here" bliver bad-boy attituden understreget med kommentaren “You are fucking behaving too well toninght”.

Da koncerten lakker mod enden, bliver publikum pænt instrueret i, at om to numre går vi af scenen, så skal I larme virkeligt meget og så kommer vi og spiller de sidste numre for jer. Det kan undre, at hovedsættets afslutningsnummer er "What I Like About You", som er et cover af powerpopgruppen The Romantics fra 1980, men aftenens absolut sidste sang er naturligvis 5 Seconds of Summers eget nummer og en kompliment til pigerne: “She Looks So Perfect”.

Nogle koncerter griber én på tværs af genrer og forventninger, andre gør ikke. Hvis man er fan, var denne aften perfekt, bandet gjorde alt, hvad der kunne forventes fra anekdoter over guitarsoloer til et enormt energiniveau. Som udefrakommende kan det til gengæld være svært at blive helt så grebet af aftenens koncert med 5 Seconds of Summer. Dertil er der trods alt for lidt kød på musikken, som er ganske traditionel pop-rock.

 

Sætliste:

Carry On
Hey Everybody
Money
Disconnected
Don’t Stop
Outer Space
Waste The Night
Castaway
Jet Black Heart
If You Don't Know
Amnesia
Vapor
Catch Fire
Voodoo Doll
End Up Here
Good Girls
Permanent Vacation
What I Like About You (The Romantics-cover)

Ekstra:
She's Kinda Hot
She Looks so Perfect

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA