x
Olga Bell: Tempo

Olga Bell
Tempo

Dunkle beats per minute

GAFFA

Album / One Little Indian Records
Udgivelse D. 27.05.2016
Anmeldt af
Jens Dræby

Den russisk fødte newyorker Olga Bell holder af de gennemførte eksperimenter. Hvis man har lyttet til hendes tidligere album med meditationer på russisk folkemusik Край, vil man vide, at Olga Bell ikke lægger fingre imellem eller lefler for fans af de bands, hun har spillet med, som blandt andet tæller Chairlift og Dirty Projectors. Tempo handler om bpm, men viser også popmusikken som en djævelsk dansende skikkelse, der langsomt forfører den autentiske producer og sangerinde.

Olga Bell er gået samme vej som Grimes og har lavet en personlig udgave af et dansealbum. Der er dog noget umiskendelig Björksk ved sangstemmen, der konstant kræver opmærksomhed i sin skæve klang mod de forvrængede rytmer af hiphop på eksempelvis Doppio og ATA. Man er på Tempo vidne til en Olga Bell, der danser en uhyre dragende tango med de elektroniske rusmidler.

Randomness og på Regular vinder stemmen lidt tilbage, men dansen sejrer totalt ved Ritual, hvor Olga Bell med hjælp fra Callers' Sara Lucas går næsten fuldstændigt i 90'er dance som et utidigt comeback fra CeCe Peniston. Overgjort dansepop er åbenbart det nye sort.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA