x
Astrid Engberg: Modern Blues

Astrid Engberg
Modern Blues

Mangeartede stemningsbilleder

GAFFA

Album /
Udgivelse D. 30.11.-0001
Anmeldt af
Rosa Louise Stilgren

Astrid Engberg slår dørene op til et eklektisk lydunivers, der løber over vilde stepper og hvirvler støvet op til rytmerne af afrikansk-inspirerede trommer. Der er en rig palet af inspirationskilder, der alle rinder sammen i et flydende og malerisk tapet, hvor hendes vokal har sidste ord.

Mens All We Search For er svalende og minimalistisk, er forvrænget guitar og skurrende, nasal vokal navlepunktet for Limelight. Der er derfor allerede fra begyndelsen et mangeartet udtryk, hvor der bliver lagt kræfter i kontrasterne. Samtidig kommer det til at virke en smule udhulende for udtrykkene, når Engbergs kamæleonvokal forsøger at gabe over forskellige stilarter. Det virker derfor lidt forceret på hæsblæsende First World Problems. Hun står stærkest på stemningsfulde Wind-Up Monkey, hvor musikken får lov at udvikle sig på egne præmisser, og som derfor ikke falder ned i en formstøbt skabelon af, hvordan musikken bør lyde, hvis man bruger bestemte stilelementer.

Modern Blues er eksperimenterende og nuanceret, men står stærkest på sange, der ikke lyder som blege ekkoer af stilskabeloner, men i stedet former lyden med egne hænder.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA