x
Air: Twentyears

Air
Twentyears

Fransk jubilæum

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 10.06.2016
Anmeldt af
Ras Bolding

Den franske duo Air fejrer tyve års jubilæum med en udgivelse, der ganske enkelt hedder Twentyears, og som byder på materiale fra det meste af karrieren samt hidtil uudgivne numre.

Der er, ikke overraskende, tale om en lang omgang, hvilket giver et indblik i gruppens samlede karriere, dog, måske heller ikke så overraskende, med en vis fokus på numre fra hovedværket, Moon Safari. Hvad der måske kan virke overraskende er, i hvor høj grad albummet synes som en samlet helhed, til trods for at her altså er tale om musik fra 20 års karriere. Det siger noget om, at Air er et projekt, der i dén grad ved, hvad de vil, og som faktisk ikke har flyttet sig voldsomt genremæssigt, som årene er gået. Det kan man så mene er godt eller mindre godt, men ingredienserne hos Air forbliver, i det store hele, de samme: electronica, ofte med udgangspunkt i analoge synthesizere, rørt op med pletvis vocodersang, her og der en gæstevokalist eller to, samt diverse elementer hentet fra såkaldt easy listening-genrerne, ikke sjældent i form af akustiske instrumenter, det være sig en fløjte her, en guitar der.

Engang imellem kammer det lidt over i sirup med honning, men generelt synes jeg, at Air har været gode til at ramme balancen mellem noget, der lyder som rumrejse, det store filmlærred og noget, der lyder som børnetime fra halvfjerdserne. Og lige præcis dén balance er der faktisk ikke så mange andre, der for alvor dyrker.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA