x
Flere koncerter på aarhusiansk muld, tak!

Illdisposed + Bæst, Voxhall, Aarhus

Flere koncerter på aarhusiansk muld, tak!

Anmeldt af Martin Nielsen | GAFFA

The boys are back in town! Endelig kunne man som metalconnaisseur få lov til at smage lidt på et af Danmarks absolut stærkeste boybands. Tre danske koncerter er det blevet til i år, og det er i min optik alt for lidt, for det er altid en fest, når de lægger vejen forbi Århus.

Bæst ***** (se billeder fra Bæsts koncert her)

"Kom herop, så I kan dø lidt hurtigere". Sådan inviterede forsangeren, Simon Olsen, publikum til dans. Oppe på scenen havde vi fem unge bæster i meget stramme tights og den obligatoriske band T-shirt, dog var det ikke til at undgå at se deres loyalitet til byen, da trommeslageren bar en AGF-trøje.

Det unge dødsmetalband havde fået æren af at varme op for Illdisposed, og det formåede de i den grad. Kvintetten har faktisk kun eksisteret siden oktober sidste år, så jeg var ret imponeret over, at de kunne skaffe sig så stort et gig.

Men der var ikke tid til small talk. Der blev hurtigt skubbet gang i folket med en lang serie af dybe growls, svenske guitarrytmer og hurtige trommesmæk. Folket var da også yderst aktive i pitten, og kun efter 10 minutters forspil nåede salen næsten til et klimaks, hvor de forreste 3-4 rækker leverede synkrone nakkekast til Simons imponerende growls.

Blandt andet fik vi hørt deres første single, "Goat", der smager lidt af norsk black metal i starten med en eftersmag af Göteborg, hvor guitarspillet bliver mere melodisk, og vokalen får en mere thrash-agtig karakter.

Tempoet var generelt meget højt, der var ikke særlige lange pauser i mellem numrene, kun enkelte "skål, Århus" blev der ytret, inden panserværnet leverede flere tunge salver af skandinavisk metal.

Bæst er uden tvivl det vildeste nye navn på den danske metalscene, og jeg ser frem til at følge deres udvikling, for med den pragtpræstation de leverede i aftes, så kan det kun blive godt.

Giv BÆST et velfortjent like her

Illdisposed 

Efter en alt for lang pause faldt tæppet endelig, og der blev hurtigt skubbet gang i salen med "I Believe In Me" fra 2004-albummet "1-800 Vindication". Nummerets hurtige tempo passede godt til publikum, de var i den grad kommet for at danse.

Starten af koncerten var generelt præget af noget af bandets seneste arbejde, men blev hurtigt efterfulgt af gamle melodier, heriblandt denne anmelders yndlingsnummer, "Weak Is Your God". Nummeret blev som altid indledt med Dr. Louis Hansen, der erklærer Fru Fernando Møhge for død til tyskerne, og blev hurtigt erstattet af en sublim omgang trommespil fra bandets seneste tilføjelse, Rasmus Schmidt.

"Dark" fulgte hurtigt trop efter "Weak Is Your God", og tempoet fortsatte med at være livsfarligt, dog havde nummeret som de fleste "Vindication"-numre en noget mere melodisk guitarføring, som gav et godt modspil til The Prestige-tendenserne, der generelt er præget af rå lyd. Uden tvivl et af guitarist Battens bedste stykker arbejde.

Vi fortsatte ned ad memory lane, og der blev hevet mere melodi op af posen med den lynhurtige "Throw Your Bolts" fra "Burn Me Wicked", der satte et ordentlig skub i publikum, og der blev delt solide øretæver ud i pitten. Bo Summer fortsatte vanligt med at skifte mellem dybe growls og høje pig squeals.

Der blev dog også fundet plads til nyt materiale på sætlisten, hvor "Again" fra deres seneste udspil "Grey Sky over Black Town" blev spillet for første gang live i Aarhus.

Der var ingen tvivl om, at drengene var på hjemmebane, for stemningen var høj, men også enormt afslappet, og scenen blev efterhånden allemandseje, hvorfra der blev surfet en del. Hæmninger var der heldigvis ingen af.  

Lige så hurtigt som de startede, sluttede de, men folket skulle fandeme ikke hjem, så der blev hurtigt bestilt ekstranumre, og det fik vi heldigvis. Heriblandt "Reversed" og vistnok også "Purity of Sadness" fra deres andet album, "Submit". Sidstnævnte er jeg sgu ikke helt sikker på, for på dette tidspunkt var jeg rimelig meget oppe at køre, så der blev ikke noteret så meget (og så havde jeg vist også fået en fadøl eller to). Der blev i hvert fald spillet noget gammelt black metal.

I dagens anledning havde Illdisposed hentet den gamle guitarist, Lasse Bak, hjem fra København, og han gav en hånd med på blandt andet "Submit".

Den helt store afslutning var den meget melodiske og en smule melankolske "Now We're History" fra "Vindication"-albummet, hvor publikum havde gjort krav på hele scenen. En helt igennem fantastisk afslutning på en alt for fed fest.

Der er absolut ingen indvendinger herfra, der var et godt mix af både gammelt og nyt, lyden var god, BÆST havde leveret en fantastisk opvarmning, øllene var kolde, og stemningen var hjemlig.

Flere koncerter på aarhusiansk muld, tak!

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA