x
Palace Winter: Waiting for the World to Turn

Palace Winter
Waiting for the World to Turn

Dansk indiepop leveret med imponerende og legende lethed

GAFFA

Album / Tambourhinoceros
Udgivelse D. 06.06.2016
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Nogle gange skal der gamle toner til at sætte de nye i kontekst. Klangende på Waiting for the World to Turn har en slående lighed med det ærgerligt oversete amerikanske band Republic Tigers, der tilbage i 2008 udgav et album, der slægter Palace Winters flotte debut meget på.

Caspar Hesselager og Carl Coleman leverer ni numre, der elegant får lov til at udfolde sig og gerne må vare både fem og seks minutter, uden at det virke trukket ud over mere, end de kan bære.

Hearts That Kill er en regulær perle. Et stramt trommebeat, legende guitar, en fjerlet melodi og flerlaget omkvæd – imponerende godt. Positron har et kækt Johnny Marr-klingende guitarriff, og den tænksomme What Happened fletter skrøbelige keys og en speaket lydbid ind i kompositionen.

Også den langsomt opbyggende Proclamation Day står knivskarpt i melodi, lyd og produktion, inden den new wavede Independence lukker tight og alligevel flyvsk og legende.

Coleman og Hesselager leverer på deres albumdebut sofistikeret og ambitiøs indiepop af en karat, man sjældent hører herhjemme.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA