x
Lightwave Empire: Kill Me With Love

Lightwave Empire
Kill Me With Love

Ud af natklubben og ind i solen

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 10.06.2016
Anmeldt af
Jens Dræby

Efter døgnlange koncerter var det kun naturligt for Spleen United at kollapse under egne ambitioner. Det kan man godt være ganske tilfreds med nu, hvor bandet er rekonstrueret som et ungdommeligt kærlighedsband fyldt med naive overtoner, der vækker mindelser om Ginger Ninja, William Blakes og det tidlige MGMT. Med andre ord er Lightwave Empires debut-ep et nostalgisk blast fra en meget nær fortid.

Det ligger ikke så langt fra Spleen United, som gutterne måske havde håbet. Det skyldes ikke mindst, at forsanger Bjarke Niemanns vokal lyder, som den skal, men denne gang er vi ude af den mørke natklub og ude på den australske bush, hvor man kan danse sig rundtosset med vidtstrakte arme. Pleasure and Pain har samme ørehængende riff som Empire of The Suns We Are the People, og ep'ens titelnummer er tilpas storladent i sin optimistiske sangtekst, marcherende synths og ikke mindst charmerende fløjteri til at vinde de fem minutter, som sangen varer.

Selvom Lightwave Empire er et perfekt soundtrack til at trampe rundt i urinstøv på diverse solskoldede festivaler, så er lyden måske ikke helt gammel nok til at være rigtig cool igen. Har man alligevel for alvor savnet den naive og semi-psykedeliske elektropop, så skylder man sig at lytte til de fire numre på Kill Me With Love.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA