x

Tim Heidecker
In Glendale

Amerikansk komiker tager musikken alvorligt

GAFFA

Album / Radio
Udgivelse D. 20.05.2016
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Tim Heidecker er komiker, skuespiller og nu også sangskriver. Han har tidligere udgivet musik med Heidecker & Wood, der mest var en musikalsk parodi. På sin solodebut fremstår han som en egentlig sangskriver, der tager opgaven seriøst, men ikke har glemt glimtet i øjet.

Sangene på In Glendale er derfor en blanding af alvor og humor, mens musikken er let genkendelig amerikansk musik, som den laves af Jackson Browne og Bruce Hornsby. Sangene er melodiøst stærke og let iørefaldende, og det er svært ikke at vippe med storetåen til den ferme rocksang Good Looking Babies, der er ærkeamerikansk i lyd og fortælling.

Og Tim Heidecker en fortrinlig historiefortæller, der balancerer flot mellem humor og alvor forstået på den måde, at de mere humoristiske sange alle har et bagtæppe af alvor, som i den tvetydige I Saw Nicolas Cage og den sjove Work From Home.

In Glendale er en flot hyldest til den amerikanske sangtradition, der samtidig tillader sig at drive lidt gæk med traditionen, uden at det ender i komik.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA