x
Dawda Jobarteh & Stefan Pasborg: DUO

Dawda Jobarteh & Stefan Pasborg
DUO

Psykedelisk afro-jazz-rock

GAFFA

Album / ILK
Udgivelse D. 14.06.2016
Anmeldt af
Ivan Rod

Det er en karismatisk duo, der med albummet DUO har slået pjalterne sammen: nemlig den danske trommeslager, Stefan Pasborg, og den gambisk fødte, i Danmark bosiddende koraspiller og trommeslager, Dawda Jobarteh. Begge betvinger deres instrumenter som mestre, og begge mestrer deres foretrukne genrer – Pasborg den groovy form for avantgarde, jazz og rock, Jobarteh den vestafrikanske griot-tradition og den moderne vestafrikanske musik.

Alene derfor er der tale om et usædvanlig interessant samspil. For mødet mellem de to kapaciteter – og mødet mellem deres respektive genrer – baner helt nye stier i musikkens verden. Enkelte numre på de tos album giver ganske vist associationer til Emerson, Lake & Palmers musik fra 70'erne, enkelte andre numre giver associationer til traditionel vestafrikansk musik – og dét selv om flere af arrangementerne tager afsæt i det, man i jazzens verden kalder standards.

To gode eksempler er numrene, A Change Has Come og Bells, begge af Albert Ayler. I Jobartehs og Pasborgs udgave er dét blevet til pågående, psykedelisk musik, à la den, Emerson, Lake & Palmer lancerede i 70erne. DUO er i enhver forstand forrygende og fascinerende.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA