x
Fru Skagerak: Fru Skagerak

Fru Skagerak
Fru Skagerak

Skandinavisk kvindetrio laver fin debut

GAFFA

Album / GO' Danish Folk Music
Udgivelse D. 15.06.2016
Anmeldt af
Torben Holleufer

Der er en lysende tone over den nye plade fra trioen Fru Skagerak.

Trioen består af tre kvindelige violinister fra Danmark, Norge og Sverige, som har sat sig for at formidle folkemusik fra området omkring Atlanterhavet og Nordsøen, men de forskellige geografiske områder til trods gør de det med et personligt touch. Veloplagt ud over alle grænser er pladen af den slags, som man sætter på, og som omgående etablerer sig i ens sind. Og når den slutter, sætter man den med glæde på igen. Det – mine damer og herrer – er en sjælden ting.

Historien om de tre startede i 2011, hvor de mødtes i det smålegendariske backstageområde på Tønder Festival, og siden er det gået der ud af. De forskellige kompositioner er som oftest traditionel folkemusik fra forskellige spillemænds efterladte bøger, altså spændende musikhistorisk research, men der er også et par af danske Maja Kjær Jacobsen, som i parantes bemærket er en af de mange talenter, der er udklækket fra folkemusiklinjen på konservatoriet i Odense og siden har vakt opmærksomhed i duoen Maja & David, der spiller canadisk folkemusik fra Québec.

De tre er i fuld gang med turneer ude i verden, og kommer også tilbage til Tønder senere i år. Men først er der pladen her, hvor de tre spiller sammen uden de store halsbrækkende forløb, men nærmere har sat sig for at skabe en musik, der når ind til hjertet og både kalder på sorg og glæde.

Jeg vil se frem til at møde trioen live.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA