x
Naomi Pilgrim: Sink Like A Stone

Naomi Pilgrim
Sink Like A Stone

Tung som en sten og let som en fjer

GAFFA

Album / Cosmos Music
Udgivelse D. 03.06.2016
Anmeldt af
Rosa Louise Stilgren

I skumsprøjtet fra strømmen af svenske popsangerinder, der slår ind mod de danske bredder, er Naomi Pilgrim. Den svensk-barbardiske sangerinde bevægede sig ind på musikmediernes radar med debutsinglen No Guns fra 2014. Sink Like A Stone bevæger sig over en højderyg af politisk harme til ulykkelig kærlighed og udspiller sig i et råt lydunivers, hvor hårdhændede beats blødes op af hendes luftige vokal. 

Mens titelnummeret er skarptskårent med tørre synth - og trommelyde er balladen Mama af en anden kaliber. I et bølgende lydlandskab bliver den sørgmodige melodi trukket op i skyhøjderne af sarte korstemmer og anonyme arpeggioer. Med et beskendt antal sange på hånden forsøger hun derfor at skabe en dynamisk balance af udtryk. Det ville have været fint, hvis viften af sange havde været bredere. I stedet virker det forvirrende og Sink Like A Stone ville have stået stærkere, hvis det rå udtryk blev udpenslet til sidste tonestrejf. 

Det er svært at danne sig et helstøbt billede af sangerinden, der er næring med sit materiale. Til gengæld er det ikke et kødløst ben at tygge sig igennem. Nu mangler hun bare at udfolde sig i et rum, hvor der er mere tid til en udpensling af hendes udtryk. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA