x
Canadisk kvalitet

Caribou, NorthSide, Blue Stage

Canadisk kvalitet

Anmeldt af Silke Høj Christiansen | GAFFA

Det er som bekendt ikke den elektroniske musik, der dominerer mest på NorthSide. Men to af dette års elektroniske indslag spiller lige efter hinanden på den blå scene; den første er Flume og den sidste er Caribou. Begge to superdygtige udi den elektroniske verden.

Der er dukket mange op til Caribou, selvom det trækker op til uvejr, og flere begynder at hoppe lidt for at få varmen. Men ud på scenen dukker fire mænd iklædt hvidt fra top til tå op. De stiller sig klar, og uden en lyd sætter de i gang med Our Love. Nu har folk desto mere grund til at hoppe.

Lækkert liveband

Caribou aka Dan Snaith tager stilling over for sin mand på perkussion, og guitaristen og bassisten får lov at stå lidt i baggrunden.

Først på aftenens tredje nummer All I Ever Need får vi æren af at høre Snaiths vokal. Nummeret bliver dog lidt for langtrukkent til at sætte folk ordentlig i gang, men Caribou fortsætter ufortrødent, også selvom den kolde vind over Ådalen tager til i styrke.

Sådan fortsætter en lidt mere stenet del af koncerten, men folk lives op igen, da singlen Odessa fra pladen Swim fra 2010 bliver spillet. Her bliver det også tydeligt, hvor stor en betydning Caribous band har. Hvis man ikke lige op kiggede på scenen, kunne musikken lyde som noget, der alt sammen kommer fra en computer, ligesom hos Flume, men det faktum, at der både er live-bas og -guitar med er en superlækker kvalitet. Det samme så vi også hos Trentemøller med fuldt band på NorthSide i 2013.

Lange numre

Den energiske elektroniske fest fortsætter med Can’t Do Without You, en single fra Our Love-albummet fra sidste år. Aftenens numre er lange, og derfor er det også kun otte af slagsen, vi kommer igennem på denne time.

På det sidste nummer Sun ender Snaith med at overlade afslutningen til resten af bandet og stiller sig ud til den ene side af scenen. Iført lilla strømpesokker står han og bevæger sig rytmisk til musikken for til sidst at vende tilbage og lade koncerten gå ud med et ordentlig brag. Sun ender med at blive strakt ud på over 10 minutter. Afslutningen bliver lidt for lang – men ellers en rigtig fin koncert fra canadiske Caribou.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA