x

Pato Siebenhaar
Gå Nu Hjem

Halvhjertet reggaeforsøg med den danske producer og sanger Pato Siebenhaar

GAFFA

EP / Black Cheese Records
Udgivelse D. 06.06.2016
Anmeldt af
Henrik Bæk

Når reggae- og dancehallmusikkens vinde blæser kan man vælge enten at ride med på efterdønningerne af bølgen, der måske peakede forrige år og så lave danskhall - eller også så kan man vælge at gå mere old school til genren og udgive en omgang øllebrøds-reggae.

Det er desværre sidstnævnte, der er tilfældet på den dobbeltsidede single Gå Nu Hjem/Trøst med den danske rapper/sanger/musiker/producer Pato Siebenhaar, der tidligere har haft en fortid som guitarist i ska-bandet Furillo, som den ene halvdel af Trolle/Siebenhaar og som solokunstner med to album i eget navn på sit cv.

Singlen er udsendt på det uafhængige selskab Black Cheese Records, som Siebenhaar stiftede tilbage i 2007 og begge numre er indspillet analogt og ’hånd-holdt’ og er dermed en tilbagevenden til de hjemlige musikalske reggae-svingninger fra midt 80erne, da reggae i den grad var synonym med undergrund.

Gå Nu Hjem handler om hvor svært det kan være at gå hjem, mens der stadig er fest og Trøst er en hyldest til musikken og den trøst den kan give, når dén er alt, hvad der er tilbage.

Tekstmæssigt holder det. Beskrivelserne af København i sen nattetime/tidlig morgen efter festen er forbi er meget virkelighedsnære, men musikalsk synes det at halte en hel del og slutresultatet kommer mest af alt til at fremstå som et behjertet, men samtidig også halvhjertet forsøg på at begå sig i en genre, hvor overliggeren i dag ligger noget højere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA