x
Oktanfyldt motorrock i højeste gear

Bombus, Copenhell (Pandæmonium)

Oktanfyldt motorrock i højeste gear

Anmeldt af Andreas Vedel Jensen | GAFFA

De gæve svenskere i Bombus spiller metal med et rock ’n’ roll-twist, hvor man har en klar fornemmelse af, at Lemmy og hans mægtige Motörhead ikke levet forgæves. Der er godt med melodiske guitareskapader i bandets fræsende metal, der ræser af sted, så det er lige før, man får grus i øjnene.

Bandet er ikke kommet for at gå om den varme grød, og pedalen er i bund lige fra start, når de sender deres headbangervenlige hårdrock ud over scenekanten, så det er lige før græshopperne(!) fra den fede lakridsmilkshake, jeg lige har indtaget, rører på sig. Hvad gør man ikke for at holde varmen fra døren i helvedes forgård…

Der tales i rosende gloser om dagens – og festivalens – hovednavn, Black Sabbath, som både Bombus og Rival Sons, der spiller senere på dagen, supporter på denne deres afskedsturné, og som med så mange andre orkestre inden for den mere hårde afdeling af rockmusikken er arven fra Ozzy og co. Ikke til at overse,

Energien er i højsædet, og bandet spiller virkelig godt sammen, så det er lige før, man glemmer, hvor varmt der kan blive på Refshaleøen. Det er djævelsk på den gode måde, det her. Selvom der bliver brugt lidt rigeligt tid på at reklamere for Bombus' nye album, men på den anden side er de sange, vi får derfra også virkelig gode, så der er grund til at være stolte.

Det er en herlig uprætentiøs omgang, svenskerne disker op med, og der er kontant afregning, når den hårdtslående kvartet smider solbrillerne og inviterer på et galopperende ridt med deres buldrende bøllerock, før landsmændene i Clawfinger indtager Helveti andetsteds på festivalen.

Tack så mycket!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA