Overflødighedshorn af livsnydelse

Action Bronson , Roskilde Festival, Avalon

Overflødighedshorn af livsnydelse

Anmeldt af Peter T. Aagaard | GAFFA

I forhold til, hvor hypet han er, er der forbavsende få dikkedarer denne aften. Action Bronson går på uden introduktion, uden omsvøb og uden tøven begynder han at rappe sine gyldne linier fra "Silverado". At han er en ventet gæst viser sig tydeligt, da han når til linjen "Ah why the fuck would I have a bodyguard" og samfulde 6000 publikummer i Avalon-teltet skråler "If I look just like the motherfucking bodyguard" tilbage i fjæset på den storsmilede amerikansk-albaner. 

Cheasy og over-the-top, men med et glimt i øjet 

Hans lyd er klassisk New Yorker.hiphop, som vi kender og elsker den fra 90'erne, men med et stænk af Yacht Rock, og allerede på "Brand New Car" får han hele det hippe Roskilde-publikum til at skråle med et omkvæd fra Long Island-borgmesteren Billy Joel. Det er cheasy og over-the-top, men serveret med et glimt i øjet og en bas, der er ved at rive benene væk under crowden.

Tilsyneladende har han været i København i dagevis og æde sig en pukkel på i anledning af tv-showet "Fuck That's Delicious" og de gule og orange farver fra Christiania-fodboldtrøjen, samt de blodskudte øjne, tyder på han også har røget sig knokkelskæv. I det hele taget er han et overflødighedshorn af livsnydelse, og på den vidunderligt følsomme "Terry" med Slick Rick-omkvædet "Don't hurt me again" overgiver folk sig totalt til Mr Baklavas eventyrlige fortællinger.

Vi får også lov at æde et flyvespark lige i face på "The Rockers", desværre uden tagteampartneren Wiz Khalifa, der ellers er på programmet senere. Det er i det hele taget skuffende få Roskilde-artister, der benytter muligheden for at gæste hinandens koncerter. Til gengæld har Action Bronson medbragt sin makker Mayhem Lauren. Hans stil minder meget om Bronsons, og det gør som sådan hverken fra eller til ved koncerten, at han spiller en håndfuld numre. Dog er "Bad Man Ting", der låner bassen fra Dr Dre og Snoops "Deep Cover" og forvandler det til en bragende dancehall-tune et klart højdepunkt.

Inciterende fløjter og en bas der går i mellemgulvet 

Som en ekstra snack er det en fornøjelse at Bron Bron herefter severer "Shiraz", hvor det inciterende fløjtesample lægger en listig bund til lyrikken, og at det går direkte over i "Strictly For My Jeeps" med en bas, der rammer i mellemgulvet, hans måske mest banging track, er jo bare glasur på kagen. Med en håndfuld danmarksbesøg under bæltet er det ikke første gang vi oplever numrene, men han formår at gøre dem levende. Det er jo bare skægt at høre en overvægtig, rødhåret abekat storprale med velskrevne punchlines som:

"Your chance is thin like the moustache of Puerto Ricans /
Shooting guns with my daughter on the weekend /
Smoke the budder same color as The Weeknd"

Elskværdig hiphop-feddert

Action Bronsons første egentlige album er det velbetitlede "Mr Wonderful", der måske ikke helt levede op til opfindsomheden fra mixtapesne. Ikke desto mindre er Mark Ronson-producerede "Baby Blue" blevet et gedigent hit, og alle skråler beredvilligt med, også da det bliver a capella, og Bronson låner omkvædet fra en anden elskværdig hiphop-feddert og synger Biz Markies "Just A Friend" præcis lige så tonedøvt og charmerende som mesteren selv.   

Med en kropsbygning, der vidner om hans passion for fribydning og madlavning, er det imponerende, at hans åndedrat kan holde til de mange, lange rimsekvenser, og til sidst må han også give op. "That was a lot of rapping. I'm tired," før han fortsætter "But I'll keep going, CAUSE I'M 300 HUNDRED POUNDS OF PURE BEEEEEEF!" Lev drømmen, Bam Bam!

Efter en lille time sendes vi hjem med syrerockeren "Easy Rider", hvor alle i teltet hæver armene og vrider vores usynlige gashåndtag i bund, mens vi rider Harley'en mod solnedgagen.

Action Bronson formår at holde fanen højt for klassisk New Yorker-rap, samtidig med han favner det brede publikum med en sjælden indvelse og energi. Ret beset var den eneste egentlige fornyelse Mayhems "Bad Man Ting". Alligevel synes jeg, Action Bronson leverede en bedre struktureret koncert end sidst i Store Vega. Alt i alt en udsøgt fornøjelse uden overraskelser.   

Sætliste: 

Silverado
Brand New Car
The Rising
Terry
Actin' Crazy
The Rockers
Mr 2 Face
Falconry
Sauce
Bad Man Ting 
Money In My Pocket
Shiraz
Strictly For My Jeeps
9-24-11
9-24-13
Baby Blue
Easy Rider


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA