x
Xeno & Oaklander: Topiary

Xeno & Oaklander
Topiary

Sprøde elektromagnetiske spøgelser

GAFFA

Album / Ghostly International
Udgivelse D. 03.06.2016
Anmeldt af
Morten Gottschalck

Denne minimalistiske duo svæver afsted på flotte, drømmende synthesizere og retro beats. Stilmæssigt er vi tilbage i 90'erne og lander et sted i nærheden af Depeche Mode, det tidlige og pæne NIN, med en knivspids af The Knife og godt blandet med temamusikken fra computerspil som Dune og Star Control 2 - tilsat fransk/norske Liz Wendelbos luftige stemme, der fungerer som et vitaminrigt supplement, frem for at være fokuspunkt. Hvad vokalen ikke har i gennemslagskraft, opvejer duoen i sfærisk mystik og straight up lækre kompositioner.

Albummet har en høj standard, men midten af albummet er simpelthen fremragende. Titelnummeret kunne have været fra det fortryllende Blade Runner-soundtrack. Passivt-aggressive Palms er en hårbredde fra at være et vaskeægte radiohit, og den lækre Chevron er lyden af en skæbnesvanger ensom rejse, på vej mod mørkt og ukendt land. Der er flere højdepunkter, og det er intet under, at duoen også gør sig i soundtrack og optræder på museer rundt om i verden.

Albummets titel henviser til kunsten at skære en busk eller et træ til, for at opnå formen på noget andet - fx en snegl eller en kugle. På samme måde har Xeno & Oaklander skåret, klippet og ladet det rette gro frem på Topiary. En imponerende bedrift, om end man nok skal have hang til det lidt artsy for at værdsætte alle 30 minutter.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA