x
Cool som altid. Alex Turner var der

The Last Shadow Puppets, Orange Scene, Roskilde Festival

Cool som altid. Alex Turner var der

Anmeldt af Jan Opstrup Poulsen | GAFFA

Det var lidt af en balancegang for Alex Turner og Miles Kane. Megastjernen fra Arctic Monkeys og hans mere upåagtede partner. The Last Shadow Puppets er et ægte duosamarbejde, og så skal der være plads til begge. Men ingen tvivl om, at de forreste rækker af begejstrede piger var kommet for at se og opleve Alex Turner, selv om Miles Kane udmærket kan være med i denne konkurrence.

Det var da også Alex Turner med en koket charmeklud om halsen, der tog føringen var start. Han var veloplagt og gav den på alle tangenter som rockens charmetrold, og vokalmæssigt overskyggede han for partneren.

Med duoens to filmiske rockalbums, blev der i starten af koncerten malet med de farverige pensler, og en strygerkvartet sørgede for den sidste finish. Det bar lidt præg af at være for meget en stiløvelse, men Alex Turner sang den hjem.

Men efterhånden trådte Miles Kane i karakter, og koncerten blev en vekselviskning mellem rockcharlatanen og den arrige indpisker. Det rykkede for alvor, da Miles Kane gav den et los i røven på Bad Habits, selv om Alex Turner drilsk afbrød med en fødselsdagssang for bandets bassist. Det satte kun yderligere fut i Miles Kane, og bandet gik for alvor all in i en mere flosset rock, og pludselig var der gang i en rigtig rockkoncert.

Det endte derfor i, at The Last Shadow Puppets tog rockdyderne med fra Arctic Monkeys, og det var egentligt ganske velkomment. Og så blev det også et ligeværdigt samarbejde fra hovedpersonerne, der med hver deres tilgange til koncerten fik slået et par betrængte gnister. Men det var Alex Turner, der selvsikkert indtog Orange Scene.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA